Sieviešu apakšveļa un erotiskā veļa rotaļām guļamistabā * zeķes, kostīmi un apģērbi sievietēm * kur pirkt / e-veikali sievietei dāvanām

apavi un apģērbi sievietēm, erotiskā veļa, dāvanas sievietei

Nostāsti par to, kā radusies tradīcija sievietei valkāt parandžu

Parandža - apģērbs, kurš musulmaņu fundamentālistu kultūrā ir kā prasība sievietei publiskās vietās aizklāt seju. Parunāsim mazliet par to, vai tiešām parandžas valkāšana ir kā gadsimtiem pārmantots nosodījums visam sieviešu dzimumam par dzīvesveidu, kas senatnē cēlies seksuālo orģiju laikā, lai sieviete tajā brīdī būtu neatpazīstama.

par to, kā musulmaņu kultūrā sievietes erotisko fantāziju laikā aizsedz seju

Tā runā, ka parandžas izcelsme meklējama senajā Mazopotāmijā Tuvo Austrumu dievietes Aštartes kulta laikā. Auglības vārdā reizi gadā sievietes devās uz tempļu apkārtnē pasludinātajiem svētajiem mežiem, lai nodarbotos ar seksuālajām orģijām. Lai vēlāk netiktu atpazītas, sievietēm no augstākajiem sabiedrības slāņiem izveidojās ieradums sevi aizsegt ar plīvuru.

Par šāda veida sievietes ģērbšanās stila nozīmi ir liecības arī bībelē. Pirmā Mozus grāmata (38.15): "kad Jūda to ieraudzīja, tam šķita, ka tā ir netikle, tāpēc ka tai seja bija apsegta"

Iespējams, ņemot vērā tieši šīs vēstures liecības, Turcijas pirmais prezidents Mustafs Kemals Ataturks (valsti vadīja no 1923. līdz 1938.g.), apejot fundamentālistu aizspriedumus, izdeva likumu, kas Turcijas sievietēm turpmāk ļāva valkāt tādu apģērbu, kādu tās vēlas, bet visām prostitūtām arī turpmāk būs jāaizsedz seju. Nākošajā dienā parandžas Turcijas ielās sievietēm nozuda, un tā tas ir arī mūsdienās.



Dāvini dāvanas - SPA komlekti skaistumkopšanai